Geluidsoverlast op kantoor

Geluidsoverlast op kantoor?

Steeds vaker hebben we te maken met hinderlijk geluidsoverlast in kantoren. Door de “open” kantoorruimte van tegenwoordig hebben steeds meer mensen last van storende geluiden op de werkvloer. Die luidruchtige collega, de kopieermachine of een collega met naaldhakken.

Problemen met concentratie.

Door geluidsoverlast kunnen zich concentratieproblemen voordoen, wat kan leiden tot stress en verminderde productiviteit. Als er veel mensen op een relatief klein oppervlak zitten, zal men eerder last van elkaar hebben. Wacht u met bellen tot de collega naast u klaar is met bellen, of zit u vaak met meerdere mensen tegelijk te bellen? Niet alleen heeft u last van uw collega, maar waarschijnlijk heeft deze ook last van u. Er zijn verschillende, relatief simpele mogelijkheden om dit hinderlijke geluidsoverlast te reduceren, zodat u zich weer kunt concentreren op uw eigen werk.

Geluidsoverlast op kantoor

Een goede kantoorinrichting.

Een goed ingericht kantoor kan bijdragen aan de vermindering van geluidsoverlast. Het gebruik van het juiste meubilair en de juiste materialen kan de akoestiek verbeteren en zal geluidsoverlast sterk reduceren. Wij beschikken over een uitgebreid assortiment producten die bijdragen aan het verminderen van het geluidsoverlast en de verbetering van de akoestiek op uw kantoor.

Akoestische materialen.

De enige manier om geluid te absorberen is door gebruik te maken van geluid absorberende materialen. U kunt hierbij denken aan een goed systeemplafond, maar ook aan vloerbedekking en raambekleding. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van goede akoestische scheidingswanden tussen de werkplekken en de wanden voorzien van akoestische wandpanelen. De combinatie van deze materialen en/of producten zorgen meestal voor het beste resultaat.

 

Hulp nodig? We komen graag bij u langs om te kijken hoe we ook bij u de geluidsoverlast op kantoor kunnen aanpakken. Bel ons op 085 0869036 of vul ons contactformulier in.