Zit Sta werkplekken

Staand werken draagt bij aan een betere bloedsomloop en hogere productiviteit. Door het grote verstel bereik (meestal van 62 tot 128cm.) kunt u zittend en staan werken afwisselen. Zit-sta bureaus en zit-sta tafels zijn een goed en ergonomisch alternatief voor de traditionele lage bureaus. Het idee achter de zit-sta werkplekken is dat u afwisselt tussen zitten en staan. Ergonomisch onderzoek wijst uit dat dit een positief effect heeft op het voorkomen van typische ‘bureauklachten.

Zit sta werkplekken Crew

Zit-sta werkplekken gezond?

Het is bewezen dat langdurig achter een werkplek zitten niet goed is. Is staand werken dan beter? De meningen zijn er over verdeeld, maar waar iedereen het over eens is, is dat afwisselen tussen zittend en staand werken gezonder is dan de hele dag zitten. De mens is van nature niet gemaakt om (stil) te zitten, dus de afwisseling kan zeker geen kwaad.

Zit sta bureaus

Ook voor uw bestaande bureau hebben we een oplossing.

Deze “verhoger” is uit voorraad leverbaar, zodat u snel uw bestaande bureau kunt omtoveren naar een zit-sta bureau. Bekijk en/of bestel dit product in onze webshop.

Aandachtspunten staand werken

Om gezondheidsklachten bij staand werken te voorkomen, is het goed om rekening te houden met de volgende punten:

  • De werkplek moet zo ingericht zijn dat de werknemer de vrije keuze heeft om het werk staand of zittend uit te voeren.
  • Als het werk zittend kan worden uitgevoerd, dan verdient dat de voorkeur. Maar langdurig zitten is ook niet wenselijk. Het beste is zitten en staan af te wisselen.
  • Wissel taken die staand of zittend worden uitgevoerd zo veel mogelijk af met taken die lopend worden uitgevoerd.
  • Zorg voor een sta-hulp of een verstelbare stoel, speciaal voor zit-sta bureaus.
  • Zorg ervoor dat uw bureau werken in verschillende houdingen mogelijk maakt en hou rekening met reikafstanden en voetruimte.
  • Zorg er voor dat uw bureau makkelijk in hoogte verstelbaar is van zithoogte naar stahoogte
Bel voor meer informatie naar 030 2482680.

 

muvman zit-sta hulp aeris

De Aeris Muvman is de perfecte zit-sta hulp.